Hei, se alkoi taas!

Aamulla vielä kaiveltiin matkalaukkujen kätköistä todistuksia, vanhoja penaaleja ja reppuja. Osa jäi löytymättä, mutta  tänään se kuitenkin alkoi -uusi kouluvuosi Uudellamaalla. Uudet koulut ja kiemurat jokaisella neljässä eri koulussa. Tämän lisäksi yksi lähtee kuun lopulla opistoon, yksi sai opiskelupaikan Vaasasta ja yksi muuttaa lähemmäksi pk-seudulle. Itse aloitan työt viikon päästä. Kouluissa kävimme pyörähtämässä eilen ja  hyvä mieli siitä kierroksesta jäi. Opettajat nyt ylipäätään ovat tavallista mukavampaa sakkia, eikä alueen henkilökunta tehnyt poikkeusta. Niin se kaikki taas tästä eteenpäin rullaa, kuin ei pois olisi oltukaan.

Olemme saaneet petipaikat ja ruokapöydät ja pesukoneen ja likapyykkikorin paikalleen uudessa postimerkinkokoisessa kodissamme ja nopeastihan sitä näyttää kotiutuvan, vaikka ensireaktio asunnon nähtyäni hälyttikin: voisiko tämän diilin perua? Kaikki näytti vähän nuhjuiselta ja elämää nähneeltä ja pieneltä. Nyt, kun olemme asuttaneet taloa viikon verran ja saaneet jo useita vieraita käymään ja yövieraitakin, on tämä opiskelijaboksimainen staili jo aivan kotoisa ja kompaktisti toimiva. Alue on kuitenkin lapsiystävällinen ja luonnonläheinen ja leikkialue aivan talomme edessä. Siellä onkin ekaluokkalaisemme viihtynyt aamusta iltaan ja silminnähden nauttinut liikkumisen vapaudesta ja ulkoilun itsenäisyydestä. Metsäpolulle pääsee alueen P-paikalta ja luonto on käytännössä aivan vieressä -jopa ala-asteen koulumatka taittuu n. 500m kävelypolkua pitkin. Lehtipuiden suhina kesätuulessa on kuiskinut koleammasta säästä huolimatta meitä tervetulleiksi kotiin. On, kuin olisimme olleet pitkällä ulkomaan matkalla meri- ja vuoristomaisemissa ja palanneet vihdoin oikeaan elämään ja arkeen. Siihen, joka tuttuudessaan ja juroudessaan vähän naurattaakin. Ainoa, mikä ei ole juurikaan naurattanut, on auton vaihteet -automaattiautoon tottui USA:ssa nopeasti, ja manuaalivaihteisto tuntuu rasittavalta ja kömpelöltä. Sammuuhan se kulkupeli minulta aina ajoittain liikennevaloista lähtiessä, kun en muista painaa kytkintä!

Suomalaisista elintarvikkeista olemme nauttineet täysillä. Kaupasta olen kiikuttanut kotiin pussikaupalla ruisleipiä, maksamakkaraa, maksalaatikkoa, siskonmakkarasoppa-aineksia, uusia perunoita, savulohta, puuroaineita ja rahkaa -ja erilaisia jäätelöitä. Kyllä suomalainen ruokakauppa pärjää hyvin vertailussa maailmalla!

Tässä pinnallinen raapaisu elämästämme valtamerenylityksen jälkimainingeissa. Kun minä sunnuntaina istahdin uuden ry:n penkkiin, valtasi sisimpäni turvallinen olo: olen kotona jälleen.

 

Advertisements

3 thoughts on “Hei, se alkoi taas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s