Hanki elämä

Näennäisesti kesäpäivät soljuvat ohi huolettomina ja helteisinä, mutta kaikki ei aina -kai koskaan- ole aivan sitä, miltä näyttää. Pinnan alla kuohuu ja aivokeskuksessa on ruuhkaa. Nyt, kun tämän talon osalta alkaa talonäytöt olla ohi, on vielä odotettava uuden vuokralaisen muuttoajankohdalle varmistusta ja koetettava saada omat tavarat lajiteltua, hankkiuduttava eroon, pakattua ja logistisesti mietittyä, mitä tarvitsemme Suomessa ensimmäisen viikon aikana ja mitä käytetään vasta uuteen kotiin muutettuamme elokuun ensimmäisen viikon puolivälissä.

Toisaalta taas tänne jäävän on löydettävä asunto mahdollisimman osuvasti talonluovutuspäivämäärää silmällä pitäen, mahdollisimman mukavasta paikasta työmatkaa ajatellen ja sopivassa hinta-laatusuhteessa. Täällä Seattlen alueella se käsitys on hyvin venyvä. It-yritysten pääkallopaikkojen läheisyydessä kaikki on hintavaa. Asunnon on oltava kuitenkin kodikas ja viihtyisä, ei liian suuri eikä liian pieni. Sen on kyettävä majoittamaan myös täällä talven aikana vierailevat lapset ja mahdolliset muut sukulaiset. Craiglistan ja Zillowin asuntotiedot eivät aina ole täysin ajantasaiset. Eilen käyntikohteena oli kolme taloyhtiötä. Ensimmäisessä asunto oli kiva ja huoneilma hyvä (täällä kosteassa osavaltiossa homeongelmat ovat yleisiä), mutta sijainti ruuhkaisen tien välittömässä läheisyydessä liian meluisa. Ja hintakin ylimitoitettu. Seuraava ei ollutkaan enää vapaa. Kolmas sijaitsi ihanassa paikassa ja luonto kurotteli vihreänä takaterassille -mutta asunto oli hajun perusteella kostea ja homeinen. Etsintä jatkuu tänään.

Viimeisen viikon ajan olen viettänyt aikaa paluumuuttajan parhaassa ostosparatiisissa tori.fi:ssä. Nykyajan ilmiöt, muuttoliike ja/tai kyllästyminen ja yltäkylläisyys, tuo tarjolle lähes käyttämättömiä huonekaluja ja -koneita. Tähän asti olen löytänyt kokonaissummalta alle tonnilla vaikka mitä!

tori3
Liisa pien-kerrossänky lastenhuoneen tilanpuutetta korjaamaan. Alasängyn alle mahtuu vielä yksi nukkuja vuodevaatelaatikkoon, jonka voin tilata netistä esim. Veken kalusteelta. Kätevää.

 

tori1
Itselleni löytyi vierassänkynä toiminut, alle vuoden vanha Ikean tilaihme. Sopivasti 140 cm leveänä.

 

tori2
Ihmisen pitää syödä. Kokemuksesta tiedän, että ruokapöydän tulee olla riittävän jykevä. Tämä ikealainen muuttaa meille amerikkalaisesta perheestä, joka kolmen Suomi-vuoden jälkeen palaa kotiin itärannikolle. Kaupanpäälliseksi pyykinpesukone ja elämänkerrat. Tori.fi on aika mainio tarinalaarikin!

 

Tori.fi stä olen löytänyt myös hyllyköitä, pyörän, työpöytiä, tuoleja, höyrypesurin (täällä vietetyn ajan jälkeen en halua enää selvitä ilman) jne. Sokkona hankittuun kotiin siis perusarsenaali tavaraa, jolla selviää alkuun. Monet kutsuivat Suomessa kylähulluksi, itsekin sen itsessäni tunnistan, mutta ei tämä oma elämä kuitenkaan muitten elämää kummallisempaa ole. Vaikka se välillä voi vaikuttaakin vähän värikkäältä. Valokuvat,  täältä 50-vuotissynttärilahjakortilla hankittu teltta, tietokone ja jääkiekkomailat matkasivat Suomeen toisten paluumuuttajien kontissa. Siinä kaikki, mitä ihminen tarvitsee elääkseen, hahhahhaa.

Suomessa on kuitenkin must hankkia myös paljon myös uutta mm. uudet puhelin-ja nettiliittymät ja uusi puhelin. Kätevää, kun tilauksen voi tehdä ennakkoon DNA:lla työskentelevältä nuorelta mieheltä. Vakuutukset Lähitapiolasta Seijalta ja auto toimitetaan ensimmäiseen majapaikkaan odottamaan tuloamme. Ilman laajaa tukiverkostoa tämä kaikki olisi paljon monimutkaisempaa -nyt on haarukat ja kipot kuppeineen odottamassa noutoa mummin luona. Kiitos kaikille. On meitä autettu ja tuettu niin monin eri tavoin.

Sukulaisten ja ystävien lisäksi eniten odotettu juttu Suomessa on heti paluun toisesta päivästä lähtien alkava mökkiloma Hämeessä. Rakastamamme Hervon huvila oli jo varattu, mutta saimme samalta suunalta toisen mökkipaikan. Siellä voimme keskenämme ja rauhassa levätä matkaväsymystä ja aikaerorasitusta, saunoa ja uida kellon ympäri. Soudella, viipyä mato-ongella ja paistaa nuotiossa vaahtokarkkeja, s´mores ja makkaraa. Sinne saamme myös kaikki lapset viikonlopun viettoon ja se on asia, joka ulkomaan vuosien jälkeen tuntuu erityisen merkitykselliseltä. Ja se lämpö… sen tuomme mukanamme!

Advertisements

2 thoughts on “Hanki elämä

 1. Tervetuloa Hyvinkäälle!
  Toivottavasti tapaamme pian!
  Kerro, jos voin olla avuksi jotenkin.
  Kiva, jos tosiaan tuotte lämmön mukananne näille kulmille. 😃
  T. Maritta

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s