Kannustava kouluvuosi

Mitä vastaan, kun minulta kysytään, että kannattiko sinne Amerikkaan sitten lähteä? Aikailematta vastaan, että kyllä kannatti! Ja ensimmäisenä tulee mieleen niinkin arkinen asia, kuin koulunkäynti Amerikassa. Melkoisessa möyhennyksessähän tuo poikasparvi on täällä koulunkäyntiä ja opintoja opiskellut. Ikätasosta riippumatta kieli kääntyy suussa jo sen verran sulavasti, että jotain sinne pienimmänkin eskarilaisen sisälle jäänee itämään.

koulu6
Luokan seinällä on rimpsujonossa erivärisiä busseja, ja niihin merkitty, että kuka mihinkin hyppää. Logistiikka on tarkkaa ja etenkin turvallisuustekijät huomioitu kaikilta osin.

Alkusyksyn ummikkoeskarilainen puhuu nyt kouluvuoden lopulla englantia jo vähintäänkin auttavasti, ja sehän on kannustanut kaveria tekemään tuttavuutta jokikisen vastaantulijan, naapurin ja kaupan kassan kanssa. Se taito pulpahti esiin yhtäkkiä tänä keväänä. Ja yhtä äkkiä kaveria ei enää koulupäivien jälkeen näy -siellä se mennä vilistää kotikadun muiden koululaisten kanssa ja tekee ystävyyttä paikallisiin kavereihin kuin vettä vaan. Well done Ludvig!

koulu2
Eräänä päivänä löytyi päivän postin joukosta tämä kortti opettajalta. Pikkasenpa oli mies hymyä ja mielihyvää pullollaan kun äidin avustamana luettiin, mitä siinä lukee.

 

 

koulu4
Tässä ne kaverukset poseeraavat eskarin kotiväen päivässä. -Äiti sittenhän en voikaan mennä Rian kanssa naimisiin, jos me muutamme pian Suomeen, oli hieman huolestunut toteamus pikkumiehellä kotimatkalla koulusta kuvan ottamisen jälkeen.

Valtavan työn kielenopetuksen ja koululaiseksi kasvamisen kanssa on tehnyt opettaja Ms. Schneider. Hän uskoo rakkauden kaiken syleilevään mahtiin, ja toteuttaa tätä ehdotonta positiivisuutta luokkahuoneessaan joka päivä. Hänen lähtökohtansa on aina, AINA se, että lapsi yrittää parhaansa. Lapsessa itsessään EI ole mitään vikaa, lapsen käytöksessä sen sijaan voi olla paranneltavaa. Mielenkiintoinen esimerkki oli se, kun Ludvig teki luokkahuoneessa jotain hölmöä ja luokkakaverit menivät ilmoittamaan siitä opettajalle. Tässä kohdassa opettaja vastuullistikin nämä luokkakaverit miettimään omaa käytöstään -Ludvig kun opetteli siinä vaiheessa asioita koulussa matkimalla ja mallista jäljittelemällä kielitaidon ollessa vähäisempi. Olisitko itse hoksannut toimia näin? (Ja ainakin koulussa ko. ei-toivottu käytös oli kuihtunut siihen…)

koulu3
Poseerausvuorossa oppilas ja opettaja. Soisin kaikille maailman koululaisille ensimmäiseksi opettajaksi näin kannustavan ja rakastavan opettajan. We all love you so much!

 

koulu5
Luokkahuoneen ovesta löytyi napakka kannanotto ja tervehdys. Piikki Trumpin politiikalle!

Toivon, että kouluilmapiirissä imettyä itsetuntoa ja käytöstapoja pakkautuu matkalaukkuun kuin ihan itsestään. Jospa tämä perheen pienin on kuin uitettu hyvän olon liemessä, koska päivittäin lukee luokkahuoneen seinältä oheisen moton:

koulu7
Tämä on hyvä; muistetaan kaikki olla upeita !

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s