Sandra (ja ne muut Seattlen suomalaiset, joita tulen ikävöimään)

Viime jouluna törmäsin kauppareissulla Sandraan. Kuulin joulukoriste-esillepanon äärellä  suomen kieltä ja menin juttelemaan. Siitä se tutustuminen sai alkunsa. Sittemmin olemme tutustuneet lisää eri sidosryhmien tapaamisissa, naisten aamukahvilla ja dinnerillä. Sandra on upea tyyppi!

sandra1
Päiväkahvilla nauretaan, joskus vähän itketään ja ennen kaikkea jaetaan ulkosuomalaisena oloa.

Tiinaan tutustuin tupaantuliaisissa, toiseen Tiinaan jo Suomessa, ennen tänne muuttoa. Upeita naisia hekin! Tänään kokoonnuimme Sandran keittämille päiväkahveille neljän naisen voimin. Ihastelimme Sandran ja miehensä kauniisti toteuttamaa remonttia ja vaihdoimme kuulumisia. Elämän pikkuasioita nämä kahvihetket – ja silti niin elintärkeitä henkisen hyvinvoinnin kannalta.

sandra4
Keittiön päälle toteutettu suloinen parvi. Vaikka päiväunikeitaaksi?

Ulkomailla asuminen vaatii rohkeutta kohdata ennakkoluulottomasti uusia ihmisiä. Parhaimmillaan nämä kohtaamiset voivat rakentua mutkattomaksi ystävyydeksi. Täällä ystävistä muodostuu monille se Seattlen elinpiirin perhe ja suku, sillä se alkuperäinen suku huitoo itikoita loitommalle Suomen vähälumisessa kesässä. Ihmisten kontaktoituminen ja liittoutuminen yhteen vieraalla maalla on viihtymisen elinehto.

sandra2
Sandran kodin terassin näkymät ovat näin houkuttelevat Sammamish Lakelle päin.

Ilman näitä uusia tuttavuuksia ja ystävyyksiä olisi elämä Seattlen seudulla ollut yksinäisempää. Joku viihtyy täällä loppuelämän ajan, toinen saa jo vuodessa tarpeekseen. Minun ulkomaan reissuni kaartuu tällä erää loppusuoralle kesän lopulla. Tulemme viettäneeksi täällä silloin 1 vuotta ja 8 kuukautta. Lasten seuraava kouluvuosi alkaa Suomessa. Vielä on avoinna, mikä on tuleva osoitteemme kotimaassa. Osittain siihen vaikuttaa vielä avoinna olevat työkuviot. Ja kun minulta kysytään miksi? Minä ihmettelen. Eivätkö kaikki tiedä, että olen äiti yhdeksälle. Siksi.sandra0

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Sandra (ja ne muut Seattlen suomalaiset, joita tulen ikävöimään)

  1. Kyllä tulee ikävä! Ymmärrän kuitenkin ratkaisun ja olen aina nostanut hattua jokaiselle äidille siitä sydänsärystä joka syntyy kun jättää omat pennut toiseen maahan…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s