Kotikatu

Silmä tottuu ketterästi uuteen ympäristöön. Ajoittain ihan nipistän muistiani hoksaamaan, miten kauniilla ja vehreällä alueella asumme. Pikkuhuomioita kotikadultamme, jonka pintaan voi vaikka vesipyssyllä kirjoittaa äiti -englanniksi (kts. otsikkokuva). Taitelijana kohta puolipäiväisen kindergarteninsa päättävä 6-vuotiaamme.

kotikatu2
Täällä kukkii ihan kaikki juuri nyt. Tai ne kirsikkapuut ja muut kukkivat jo 7-8 viikkoa sitten, mutta kaikki valtavat ruusut ja uljaat alppiruusut ja mitä niitä onkaan. Ja talojen edustat ovat siistejä. Siitä pitää huolen pääosin puutarhurit. Maksu on vain 50$/kk näillä pienehköillä pihaplänteillä. Siitä mekin maksamme, vaikka itsekin voisi rullailla. Mutta se työllistävä vaikutus. Meilläkin käy nurmikot niistämässä mukava muutaman kaverin ryhmä, joinka meksikolaistaustainen Anthon-pomo on oikein ystävällinen. Tietysti on. Mehän olemme heidän asiakkaitaan. Meksikolaistaustaiset maahanmuuttajat ovat symppiksiä. Isot perheet ja perhekeskeisyys. Tunnen hengenheimolaisuutta.
kotikatu5
Amerikassa kaikki on suurta ja mahtavaa. Laventelitkin.
kotikatu3
Siinä se nököttää. Vesiposti. Keltaisen iloisessa kesävärissään. Älä koskaan parkkeeraa sen eteen. Rapsahtaa sakot. Ja auto hinataan jonnekin jeeraan.
kotikatu4
Mahtipontiset julkisivukoristeet. Ihan vaan näön vuoksi. Huomaa oven yläpuolella intialainen koriste. Joku onnellisen kodin amuletti ja symboli.
kotikatu7
Keskiluokkaisen keskikokoisten talojen minimivaatimus: kolmen auton autotallit. Toimivat myös sisääntuloväylänä. Kuka nyt ostoksiaan autotallista kauempaa keittiöön kuljettaisi? Huomaa jouluvalot. Syttyvät taas lokakuussa. Ei kannata noukkia kesäksi pois.
kotikatu6
Koska tonttitila on rajallinen, rakennetaan talot näin lähelle toisiaan kaupungeissa, joissa maa on kultaakin kalliimpaa. Huomaa lippu. Amerikka on maahanmuuttajien maa. Osa vaalii alkuperäänsä. Enemmistö liputtaa kuitenkin tähtilipulla.
kotikatu8
Oma koti kullan kallis. Vaikka muutimme jouluksi pienempään taloon, on tämäkin talo n. 240m2 kokoinen -ihan liikaa siivottavaa siis. Mutta mikä parasta, päättyvän tien päätytaloja, rauhallinen sijainti ja viereinen tontti viheriötä. Viihtyminen ei ole ainakaan osoitteesta kiinni.
kotikatu9
Takapihamme kivimuurin viereiset ruusut. Yllättivät minut kauneudellaan. Ja sitä kauneutta olen nyt ihaillut joka aamu, kun hiivin takapihan rauhaan kahvimuki kädessäni kuuntelemaan, miten luonto herää kanssani uuteen päivään.

Mielessäni yritän painaa muistiini näitä värejä ja näkymiä, mittasuhteita ja ylenpalttista siisteyttä. Varsinkin ulko-ovien poikkeava väritys saa minut usein hämmästelemään valintaa. Miten joku niin poikkeava väri voikaan toimia niin mykistävän hienosti! Niistä ehkä oma kuvakavalkadi joskus. Vaikka Suomen suvivirret on laulettu -vaikka ei kai olekaan, mikä on kyllä hölmöä perinteen katkaisua- jatkuu täällä koulu vielä reilut kolme viikkoa. Hyvin se menee. Lomaillaan sitten syksyllä lähes neljä viikkoa pidempään. Nyt kyllä kannattaa nauttia ihan jokaisesta kesän hetkestä -satoi tai paistoi.

Advertisements

2 thoughts on “Kotikatu

  1. Ihanan näköistä siellä! Minä olin tänä keväänä kolmessa kevätjuhlassa, ja kaikissa laulettiin suvivirsi! Mikä hauskinta, olin työn puolesta eräässä koulutuksessa, sairaalan isossa auditoriossa. Koulutusta piti eräs tutkija. Lopussa, kun aikaa jäi,hän ehdotti, voisimmeko laulaa suvivirren!

    Liked by 1 person

  2. Kevätjuhlapäivän kunniaksi lauletaan Suvivirsi ja Finlandia Töölöntorilla Helsingissä
    . Yhteislaulutapahtuma järjestetään neljättä kertaa. Esilaulajina toimivat muun muassa Korson mieslaulajat ja Ylioppilaskunnan laulajat. Tämmöinen hieno perinne on aloitettu täällä!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s