Kuin ulkomailla olisi

Kesä rysähti niskaan. Tai siltä se ainakin vaikutti, kun lauantain höntsäfutispelien jälkeen pakkauduimme autoon ja Whidbay Islandille vievään lauttajonoon. Olen oppinut, että (kesää lukuunottamatta) Seattlen seudulla kannattaa laittaa ulkoilu aina etusijalle silloin, kun sää sen sallii. Toisin sanoen silloin, kun ei sada -pientä drizzle-sumusadettahan ei täällä lasketa edes sateeksi. Reilu vartin lauttamatkan jälkeen rantauduimme Cliftoniin ja lähdimme ajamaan pitkulaista Whidbay Islandin saarta päästä päähän ja pohjoiskautta takaisin mantereelle (ja I-5 valtatietä pitkin yöksi kotiin). Saaren vehreys ja maalauksellisuus muistuttaa minua lomamatkastamme Tanskan lounaisrannikolle Blåvandin alueelle muutamia vuosia sitten, vaikka Whidbay Island alueena toisaalta onkin hyvin vanha-amerikkalainen. (Tuo ei taida olla edes sana -yrittää edes olla nyt sitten kuvaileva käsitteeni paikasta.)

Coupevillen vanha pikkukaupunki oli ensimmäinen kohteemme. Paikka on varsinainen lintukoto! Asuukohan siellä vain onnellisia ihmisiä? Tämä oli minun neljäs visiittini kaupungissa, joten osasin houkutella ensivisiitillä olevan mieheni kaupungin suosituimpaan jäätelökauppaan. Itsetehdyt jäätelöt maistuivat koko porukalle ja oma single-annokseni aidolla vohvelilla sisälsi suklaasekoituspallon, pistaasipallon ja cookies&cream-pallon. Koko mahtava setti 4 dollarin maksua vastaan. Kyllä maistui ja täytti jopa minun (pohjattoman) vatsani! Pojat valitsivat makuinaan mm. mint chips, bubble gum ja salted caramel, mutta mies tyytyi koko kolmen pallon edestä kahvimakuihin. Kannattaa poiketa! Paikka sijaitsee aivan vierasvenesataman tuntumassa, jonne pitkä laituri vie. Laiturin päässä on myös terassikahvila, josta on ihana merimaisema yli Puget Soundin. Se kirjaimellisesti sijaitsee meren päällä. Niinpä aina Coupevillessä käydessäni syttyy kaipuu vesille…

Matka jatkui pohjoisemmassa sijaitsevaan state parkiin nimeltä Deception Pass, joka on suosittu retkeily- ja leirintäaluekohde ympäri vuoden. Tälläkin kertaa leirintäalue oli täynnä-kyltillä varustettu. Alueen monipuoliset patikointireitit ja sitä kauniisti reunustava merenranta tarjoavat huippuolosuhteet myös päiväretkeilyyn. Meidän porukka ei tietenkään malttanut pysyä poissa hyytävän kylmästä valtamerestä.weekend4Aurinko paiskeli säteitään, mutta merituuli puhalsi viileästi. Ei poikien mielestä tuntunut missään. Muutamien uhkarohkeiden aaltoon juoksujen ja kaikkien shortsilahkeiden kastumisten jälkeen vaatteiden vaihdot peräkontin suojassa ja evästelyä kylmälaukusta. Snäksiä snäksin perään -jotain on Suomisen perhe Amerikan maalla omaksunut!

deception
Deception Pass  ohitetaan näin upeaa siltaa pitkin. Kuvalähde: stateparks.com

Ei tarvitse lähteä kauas kotipihasta tunteakseen olonsa kuin olisi ulkomailla. Ja heti perään se oivallus: mutta mehän ollaan ulkomailla hahhahha!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s