Onnestain on puolet sinun

Voihan elämää. Aamu alkoi unelmapuuhissa, kun kymmenen naista taas kokoontui yhdessä jakamaan ja tarkastelemaan omia voima-ajatuksia ja unelmia. Miehestä puhe oli melkein kielletty. Syy: koska ulkosuomalaiselta enimmäkseen kysytään: Mitä miehesi tykkää työstään? Miten lapset ovat sopeutuneet? Siinä naisena, äitinä ja vaimona oleminen sivuutetaan melko huolettomasti -vaikkakin tahattomasti. Ei sivuutettu tänään. Puhuttiin mm. vahvuuksista ja tutkiskeltiin minä-kuvaa. Lähdin terapeuttisesta 3-tuntisesta tapaamisesta kotiin taas iloa pulputen.

Tiistai-päivä jatkui lämpimässä ja kesäisessä säässä, ja nappasin miehen mukaan läheiselle Cottage Lakelle Woodinvilleen iltakahville turisemaan kahden kesken hetkiseksi. Puhuimme tavoitteista ja unelmista, yksilöllisistä ja yhteisistä. Välillä juttu meinasi luiskahtaa sivuraiteelleen (miten kaksi niin erilaista tulee näinkin hyvin juttuun?), mutta saimme me jostain yhteisen unelman syrjästä kiinni. Silleen hatarasti.

Monesti toivon, että olisin parempi kuuntelija, kärsivällisempi kasvattaja ja lempeämpi vaimo. En ole. Puhun päälle, pinna palaa tiistaikriisitilanteissa hetkessä ja haastan mieheni hyvinvointia tahattomasti lähes päivittäin kipakan kieleni takia. Anteeksi yritän muistaa pyytää -ja antaa. Joskus se on tiukemmassa. Mutta silloinkin. Tämä elämä on minulle annettu ja toivon, että osaan elää sen mahdollisimman hyvin. Puhaltaa siellä, missä lohtua tarvitaan. Kuunnella siellä, missä läsnäoloa janotaan. Ja rakentaa onni arjen pienistä murusista olettamatta, että joku sen kuun minulle taivaalta noukkisi.

Ymmärtää onnellisuuden ydin sisälläni, minussa itsessäni. Että se on siellä kokoajan. Ja että siitä onnestani voin jakaa ihania elämän lahjoja, onnellisuutta ympärilleni. Myös sinulle, mieheni, joka täydennät onneani, vaikka et sitä onnea minulle marketista pysty rahalla ostamaankaan.Sillä onni on mielentila, jonka vain itse voin tavoittaa. Ja niissä hetkissä on paljon, mistä jakaa. Onnestain on puolet sinun…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s