Kevät keikkuen tulevi

Kevät heittelee vitsejään täälläkin päin maailmaa. Sade ja aurinko leikkivät hippaa ja vaihtavat kapulaa lennossa. Lämpöasteet ovat kivunneet vasta pari kertaa yli +20 C. Kevät on ollut viimevuotista huomattavasti koleampi -viime vuonna oli jo huhtikuun ennätyshelteet ikinä koettu tässä vaiheessa.

IMG-20160512-WA0001
Vuosi sitten samaan aikaan haettiin kuumuuteen viilennystä kastelemalla kukkia ja kavereita puutarhaletkusta valuvan jääkylmän veden avulla.

Sen verran lempeää sää on ollut vaihtelevista ilmoista huolimatta, että iltaisin olemme käyneet läheisessä county parkissa heittelemässä korista koko perheen voimin. Puistot täällä suljetaan iltakahdeksaan mennessä ja usein olemme saaneet  viimeisen tunnin ajaksi koko puistoalueen lähes kokonaan itsellemme satunnaisia koiranulkoiluttajia lukuunottamatta. Koska koulupäivät ovat pitkiä ja aamut varsinkin yläkouluikäisillä aikaisia, on yleistä, että koululaiset menevät nukkumaan heti kahdeksan jälkeen. Meillä talo hiljenee yleensä yhdeksän aikoihin. Jopa se yläasteikäinen, koska matkapuhelin on kerätty parempaan talteen kello kahdeksalta illalla.talkoiluakoris

Kevätloman kännykkä-ja pelikonetauko onnistui yli odotusten. Ja tuli tarpeeseen. Säikähdyttävin huomio oli, miten riippuvaisiksi lapset ja me aikuiset olemme niistä tulleet. Se on pois monesta. Lomaviikon pitkän autoretken ajaksikaan emme heltyneet antamaan puhelimia. Katsellaan maisemia! Arvaillaan vastaantulevien autojen merkkejä! Jutellaan! Tai ollaan vaan ja vaikka vähän tylsistytään. Retkikohteemme Sequimin (lausutaan Skwim) liepeillä oli useampikin upea kansallispuisto. Suosikkini oli se, joka rajoittuu Tyyni valtamereen. Tai siis kaikkihan ne siellä rajoittuvat mereen, koska Sequim sijaitsee Seattlen luoteispuolella sijaitsevalla saarella. Alue jää uusintakäyntilistallemme. Päivä kun aivan liian lyhyt aika tarjontaan nähden.

sequim
Retki osui Moritzin kymppi vee synttäripäivälle. Mortti laulaa: I believe I can fly, I believe I can touch the sky.
lavenderfields
Sequim tunntaan myös ihanista laventelifarmeistaan. Kukinta-aika ei ollut vielä käsillä. Horisontissa näkyy lumihuippuiset Olympia-vuoret.

Kevään myötä olemme saaneet myös vierailuja puolin ja toisin. Eilen kylässä ystäviä, joista toiset ovat muuttamassa kesällä Minnesotaan, ja toiset suunnittelevat muuttoa Coloradoon. Osavaltiosta toiseen muutto on suomalaisin silmin kuin muutto Suomesta jonnekin päin Eurooppaa. Vähän kuin Suomesta muutto Portugaliin tai Italiaan.  Keväällähän ne muuttolinnutkin kaipaavat. Ja villi lentävät.

talkoiluakukat
Kotikadun kukkaistutuksia.
Advertisements

2 thoughts on “Kevät keikkuen tulevi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s