Kymppi vee

10-vuotias on ihanassa iässä. Kymppi vee on vielä ketterästi kakara, mutta niillä kymmenvuotisilla hoksottimilla hän veistelee ihan loistavia suunnitelmia tulevaisuudelle. Kymmenen ikävuotta on nokkeluudessaan tilannekomiikan mestari ja siinä iässä lapsen maailmasta löytyy jo runsaasti monia eri vivahteita ja verbaalisia taitoja.

Kymppivuotias on asiallisen hanakasti kiinni pikkuveljen kiusaamisen ytimessä -ja tulee itse vastaavasti yhä isoveljiensä tönimäksi. Viidakon lait ovat ankarat ja hierarkkiset!  Kymppivee on tietyissä tilanteissa kuin maailmanmies, mutta ajoittain hän hakeutuu äidin syliin kaivautuakseen turvapesään kaiken muutoksen keskellä. Kymppivee näkee pömppömahasi ja muhkurareitesi, mutta kymmenenvuotiaalle olet yhä maailman ihanin olento!IMG-20160315-WA0008

Kymppiveestä kannattaa nauttia joka hetki. Kannattaa kuunnella animaatiotekniikat ja Minecraft-teoriat -niistä hän jaksaa jakaa syvällistä tietoansa iltamyöhään asti. Ylipäätään kymppivuotiasta kannattaa kuunnella. Oikein pysähtyä ja kuunnella, sillä kympillä on paljon asiaa.

Kymmenen ikävuotta on merkkipaalu, sillä vaikka hän elääkin vielä lapsuuden huoletonta kesää, kurkistelee murrosikä nurkan takana. 10-vuotias on universumin  mahtavin mahtailija ja kotikatunsa kuningas. Mutta ei kannata uskoa ihan kaikkea, koska sen 10- vuotiaan kuninkaan sisin on arka ja puhdasta kultaa. Hurraa 10-vuotias!

Advertisements

2 thoughts on “Kymppi vee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s