Kuukauden tähti: herra Sinuhe

Koulusta tuli lappu ja n. A3-kokoinen arkki, jossa pyydettiin täyttämään Sinuhen tietoja. Sinuhe on luokassa kuukauden tähti. Kuukauden tähtenä on yksi oppilas kerrallaan ja nimikkokuukautena tähtihenkilö saa erityisen paljon etuisuuksia ja huomiota. Voisikohan tätä lanseerata vaikka viikonlopputasolla perheenjäsenille vuorotellen?

Vaikka vasta maanantaiaamun tohinassa lappu osui käteeni (joku ei taaskaan ollut muistanut tarkistaa reppua…), oli sitä hauska täyttää ja miettiä juuri tätä pientä ihmistä yksilönä ja tarkastellen hieman tavallista enemmän. Koska viime aikoina Sinuhen asiat ovat askarruttaneet lähinnä harmin tasolla (miksi, oi miksi hän tarttuu pienempiinsä kynnenterävällä ja satuttavalla pihtiotteella???), oli tällainen positiivisten asioiden pohtiminen tärkeää myös tälle ajoittain neuvottomalle äidille. Koska meissä kaikissa on niin paljon hyvää. Siinäkin lapsessa, jonka kouluviestit eivät aina ole suitsutsta!  aaaasinuheliukumäki

Minä haastan nyt teidät kaikki tekemään tällaisen VIIKON tai VIIKONLOPUN TÄHTI-julisteen jokaisesta perheenjäsenestä erikseen. Myös itsestäsi. Juliste voi sisältää tärkeitä ja kiehtovia tietoja kyseisestä henkilöstä (ikä, lempiväri, lempiharrastus, lempimusiikki, lempiruoka jne). Se voi kertoa yllättävistäkin asioista, jotka ovat tärkeitä julisteessa olevalle päähenkilölle. Ja ennenkaikkea se kertoo tämän henkilön vahvuuksista ja superihanista piirteistä, joita me julisteentekijänä havainnoimme. Juliste kuvan kera näkyvään paikkaan seinälle -sinne missä perhe eniten yhdessä kokoontuu (keittiö, ruokahuone jne). Ja tämän viikon/viikonlopun ajan toteutetaan erityisesti tämän tähden toiveita: mitä syödään? Mitä tehdään? Mitä lautapeliä pelataan? Aika huippua, eikö? Meillä tämä Tähtihenkilö-juliste toteutetaan pidennetyn viikonlopun muodossa (to-su) -sellaiseen aikamääreeseen minäkin pystyn sitoutua. Ja siinä välissä huilata ja keskittyä seuraavaan tähteen. Katsotaan, mitä tästä poikii? Oletko messissä? Tykkäätkö ideasta?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s