Kaiken järjettömyys

Jo viikonloppuna napsahti sähköpostiin tiedote, jossa kerrottiin, että Sinuhen erityiskoulussa työskentelevä avustaja on lauantaina kuollut ampumisvälikohtauksessa. The Seattle Times uutisoi pääkohdat.

Eräällä tontilla Belfairissa Masonin piirikunnassa oli kaksi kiinteistöä; toinen, joissa kiinteistön omistaja asui, ja toinen, josta käsin hän pyöritti omaa it-alan bisnestään. Lauantaiaamuna kello 8 aikaan hän oli havainnut bisnesrakennuksen oven potkaistun sisään ja ikkunan olevan pois sijoiltaan. Sisään mennessään hän löysi suihkusta tunkeilijan. Raportin mukaan he olivat vaihtaneet muutamia lauseita. Tämän jälkeen kiinteistön omistaja oli hakenut asuintalostaan aseen ja ampunut suihkuverhon läpi tunkeutujaa useita kertoja.

Nyt kiinteistön omistajaa syytetään toisen asteen murhasta. Kaiken järjen mukaan hänen olisi pitänyt hälyttää paikalle poliisit ampumisen sijaan. Kaiken järjen mukaan kenenkään ei olisi tarvinnut kuolla. Raportissa vihjailtiin, että jutun taustalla on muutakin, kuin taloon laittomasti tunkeutuminen, mutta asiaa ei avattu sen tarkemmin.

Koulusta tuli tänään uusi kirje, jossa asiasta kerrottiin toimintaohjeineen. On selvää, että näin mielivaltaisesti  päättynyt elämä herättää lasten mielessä kysymyksiä. Etenkin heidän, jonka kanssa uhri oli päivittäin työskennellyt. 31-vuotiaan miehen elämä katkesi yhdellä liipaisimella. Oikeus oli otettu omiin käsiin. Sikäli mikäli tarinassa hengissä selvinnyt osapuoli puhuu puoliksikaan totta.

Aseisiin suhtaudutaan täällä kuin jokapäiväiseen leipään. Ikäänkuin ne kuuluisivat joka talon ja makuuhuoneen piironginlaatikkoon. Aseiden läsnäolo hätkähdyttää ja niiden luoma valheellinen turvallisuudentunne saa ihmiset toimimaan järjettömästi. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ase on lauennut ennenkuin on ajateltu -saatika keskusteltu. Sivistyneessä länsimaisessa kulttuurissa vaikuttaa yhä villin lännen lait. Näiden järjettömien tekojen ja kurjien uutisten keskellä Washingtonin osavaltion kevät hehkuu kirkkaana ja takapuun hento mangoliapuukin kukkii vienosti. Elämä jatkuu.xxx

Advertisements

4 thoughts on “Kaiken järjettömyys

 1. Yhdysvalloissa 15 vuotta eläneenä en tietysti voi olla miettimättä että mitä ihmettä se ope siellä toisen ihmisen talossa teki? Joo, olis pitänyt soittaa poliisi eikä olis tietenkään saanut toista tappaa, mutta miksi hän oli siellä missä oli?

  Oman ammattini puitteissa olen itse hankkimassa aseenkantolupaa, siis “concealed weapon permit” mikä tarkoittaa että voin kulkea julkisella paikalla “kätketyn” aseen kanssa. Miksi? Koska oma ammatti on valitettavasti siellä vaarallisimpien ammattien listalla viiden kärjessä ja on tilanteita missä se voi pelastaa sen oman henkikullan.

  Like

  1. Sitä samaa mietin minäkin. Mutta SILTI. Itse olen niin tuore täällä, etten osaa edes kuvitella aikaa, jolloin hankkisin aseen. Tai sen aseenkantoluvan. Tuossa synkässä tarinassa on varmasti joitain luita haudattuna, niin erikoinen sen uutisointi on.

   Like

 2. Jos tuo tarina onkin totta, herää kysymys, että miksi. Miksi avustaja meni vieraaseen taloon suihkuun? Huom: ei ryöstämään, ei sotkemaan, vaan suihkuun! Oliko hän mahdollisesti ilman asuntoa? Ehkei hänen palkkansa riittänyt elämiseen? Ehkä työpaikan takia piti pitää kulissit yllä, jotta elämä jatkuisi edes jonkinlaisena.
  p.s. Jos näin on, epäilen omistajan kertomusta oven rikkomisesta. Se on voinut tapahtua jotenkin muuten, koska tuskin tarve päästä suihkuun on NIIN suuri.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s