Kotimaani talvinen syli

Olin niin varma, että vietämme Suomi-lomaa talvisissa tunnelmissa, etten edes osannut epäillä muuta. Pakkasin mukaan kuudelle hengelle luistimet ja pakkassaappaat. Ja talven me saimme.IMG_7995Pääkallojäisistä teistä lumimyräkän kautta eteläinen ja läntinen Suomi pukeutui hohtavanvalkoiseen talviasuun ja me saimme nauttia niin vapaana luistelukentälle siirtymisestä kuin ilakoinnista pulkkamäessä. Saimme nauttia lämpimistä kokoontumisista ystävien kanssa ja aurinkoisesta suku koolla-päivästä. Hernerokkaa ja pannukakkua. Puheenpulinaa ja halauksia. Lapsille muistutusta siitä, että vaikka täällä maailmalla olemmekin hiukan yksinäisemmin, on meillä kaukotukena valtavan hieno verkosto kotimaan ystävissä ja sukulaisissa.

IMG_8081
Muutaman päivän loma http://www.hervonhuvila.net Lammin seudulla sydänystävien seurassa tekee ihmeitä naiselle kuin naiselle.
IMG_8209
Loma jatkui Hervossa yli viikon. Laskiaislauantaina kanssamme mäkeä laskemassa mummi, sisarukset ja serkukset. Tarjolla tietysti hernerokkaa ja pannukakkua.
IMG_8342
Liukasta laskiaista! Kuopus tätinsä hurjassa kyydissä.
IMG_8172
Hervon tunnelmallisilla metsäreiteillä mieli ja sielu lepäsivät.

Parasta lomassa oli kaiken helppous ja välittömyys. Erilaiset kokoontumiset tuttujen ihmisten kanssa. Kuin emme pois olisi olleetkaan! Pojat nauttivat yökyläilystä kavereiden luona ja minä isompien lasteni seurasta kahdella eri mökillä ympärivuorokautisesti. Olimme yhdessä. Melkein kaikki. Mies pakersi töissä eri aikavyöhykkeellä. Kuinka monesti ajattelinkaan että kunpa hän olisi täällä, hän NIIN nauttisi tästä perheen ja ystävien kanssa vietetystä ajasta! Ja Suomessa saatavista herkuista!

IMG_8415
Sinuhe-kahvilan Suomi 100 vuotta- leivos ja marjakimara-leivos. Ystävän kanssa kahvihetki kaksin.

Kolme viikkoa rientää yllättävän reippaasti, kun kaikilla on mukavaa. Suomesta lähtiessämme pakkasin mukaan paitsi matkalaukullisen ruisleipää, erilaisia puuroryynejä ja -hiutaleita, myös vahvan tunteen siitä, että eläminen Yhdysvalloissa on meille vähän kuin seikkailu, joka ennen pitkää loppuu. Suomi on kotimaa ja sinne mieli halajaa. Suomessa moni asia tuntuu vain niin maalaisjärkisen hyvältä. Suomalaiset ovat syvällistä ja lojaalia kansaa. Kaveria ei jätetä! Mutta nyt olemme USA:n kodissa. Kotona. Täältä käsin jatkamme arkea ja seikkailua kulttuurieroja pureskellen ja monia kasvattavia mahdollisuuksia kokien. Meitä oli odotettu!

IMG_8595
Hän oli banderollin ihan itse askarrellut. Mieheni.

 

 

Advertisements

One thought on “Kotimaani talvinen syli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s