Välipäivä elämästä

Tartun tähän joutilaisuuden lempeään hetkeen. Kaadan toisenkin motillisen kahvia. Kurkistan ikkunasta ulos. Näen eilisen leikin jäljet lumessa takapihalla. Lumessa! Siksi koululaisilla on ollut ylimääräiset vapaapäivät koulusta eilen ja tänään. Koulubussit eivät kulje, jos keliolosuhteet aiheuttavat riskin. Näissä jyrkkämäkisissä maastoissa se on viisas päätös, vaikka suomalaisuus minussa asioita tarkasteleekin hieman huvittuneena. Vapaapäivä lumileikeissä ei haittaa -niin harvinaista se on täällä Seattlen alueella. Ne pitämättömät koulupäivät lusitaan sitten kesäkuussa. Näillä näkymin lukuvuosi päättyy 24.6 tienoilla. Mutta sehän ei paina meitä tänään! Tänään hidastellaan. Tehdään mitä huvittaa ja mitä jaksetaan. Talo on aamuyhdeksältä vielä hyvin hiljainen.

aamukuura3
Eilen lunta, tänään lunta ja jäätä.

Henkilökohtaisesti minua miellyttää nämä harvinaiset välipäivät ohjelmoidusta arjesta. On, kuin saisimme lahjaksi lisää aikaa, joka on lupa käyttää vaikka joutilaasti laiskotellen. Ja laiskottelu, jos mikä, antaa potkua suorittaa tekemättömiä töitä. Sitten seuraavana päivänä. Olemisen sietämätön keveys.

img_0287
Tämä kuva viime reissulta, lensimme Kanadan kautta.

Omat ajatukseni jo vahvasti viikon päässä alkavassa kolmen viikon Suomi-matkassa. On eri asia matkustaa yksin (helppoa, passi ja hammasharja-setillä), kuin viisikko mukana. On erityisen ennalta-arvaamatonta, miten erityisemme käyttäytyy lentokenttien odotustiloissa siirtymävaiheissa. Karjuuko? Karkaileeko? Suhtautuuko hommaan maailmanmatkaajan tyyneydellä? Mutta parempi kun ei liikaa murehdi. Pakkaan jokaisen reppuun matkaviihdykettä ja välipaloja -nälkäisenä kun ei ole kellään kivaa. Siirtyminen paikasta toiseen on tämän porukan matkatavaramäärällä myös oma lukunsa. Naapuriapu kallis apu -heidän 12 hengen minibussi kuljettaa kotoa kentälle niin meidät kuin matkatavaramme, kiitos jo etukäteen! Suomessa esikoinen tulee yhden auton kanssa vastaan lentokentälle -hänen kyytiin pienimmät ja  osa matkatavaroista. Me muut  luotamme Onnibussiin matkalla mummolaan -siellä meitä odottaakin miehen veljen auto, jonka hän lainaa käyttöömme Suomi-vierailun ajaksi. Suku on paras. Melatoniinin avulla yritämme saada aikaeron tuomaa rytmiä paikalliseksi mahdollisimman nopeasti. Lepoon on mummola paras paikka maailmassa!

img_0322-1
Näin satumaiseen yöhön saavuimme  viim kesän Suomi-reissulla mummolaan.

Tänään on kuitenkin aikaa oleskeluun, pitkiin whatsapp-puheluihin Suomeen (päivieni piristys), suunnitteluun. Ja jos sää muuttuu plussalle ja ajokeli paremmaksi, on minulla illalle ohjelmassa kahden amerikkalaiskaverin synttäritapaaminen. Täytynee siis vaihtaa tämä oleskeluun mainio yöpuku johonkin vähän pukevampaan asuun. Mutta sekin on vapaaehtoista. Välipäivä elämästä on aina joskus ihan paikallaan, eikö?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s