Anacortesin auringossa

Autoteitse  Seattlen ja Vancouverin puolivälissä sijaitsee noin 16 000 asukkaan Anacortes. Se on merenrantakaupunki, josta lähtee lautat mm. kauniille San Juan Islandsille. Se on myös kotisatama lukuisille merikelpoisille veneille ja whale watching-aluksille. Koska aurinkoinen aamu näytti lupaavalta, lähdimme sinne kuolaamaan -niitä veneitä siis.img_7516Satama-alueella oli veneitä pienistä suuriin ja ronskeista kalastusaluksista tyylipuhtaisiin purjeveneisiin. Oi kesä ja aallot! Cap Sante Marina ja sen Cap Sante Boat Haven on yleisölle avoin satama. Voit vapaasti kierrellä laitureilla, ihastella aluksia ja jututtaa niiden omistajia. Osa heistä asuu veneissään ympäri vuoden. Tommy Thompson trail polveili pitkin meren rantaa. Horisontissa näkyy lumipeitteiset vuoret ja edustalla Puget Sound, Tyyni valtameren lahdelmaa.

c6147a5a-3d0a-4d73-82f5-6e2376e663ec
Lumihuippuinen vuori on Mt Baker-vulkaano. Seattlen alueella viimeisin tulivuorenpurkaus on tapahtunu n. 336 vuotta sitten, mikäli muistan tuttavan tarinointia oikein.

Kiipesimme myös näköalapuistoon Cap Sante Pointiin (yläkuvassa vasemmalla näkyvä vuori). Jos ylämäkinousu jalan ei kiehdo, niin ylös asti  pääsee kyllä autollakin. Moni olikin tullut viettämään lounastuntia maisemaa ihaillen eväiden kera. Ylhäällä oli myös lämpimämpää kuin jääkylmän meren rannalla -ilma väreili lähestyvää kesää! Korkean paikan kokemus oli jännittävä -vanhemmiten se näemmä aiheuttaa myös hiukan ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

img_7538
Satama-alue ja Anacortesin itäistä kaupungin reunaa Cap Sante Pointilta käsin.

Lisää retkeilypolkuja mailitolkulla tarjoaa läheinen Mt Erie, jossa voit  myös virkistyä patikointisi päätteeksi kirkasvetisessä järvessä. Pienen ajomatkan päässä on upea State Park-alue Cape Dissapointment ja keväällä -ihan kohta- tulppaaniaikaan läheinen Skagit Valley tarjoilee kukkaloistoa valtavien tulppaaniniittyjen muodossa. Parasta kaikessa on  myös tämän monipuolisen alueen läheisyys, sinne ajaa kotoamme reilussa tunnissa. Niin onnellisia olotiloja koimme tämänkin puolipäiväretken aikana, että haluamme päästä tutkimaan aluetta lisää. Washingtonin osavaltion upea luonto hoivasi ja helli meitä jälleen.img_7518

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s