Sekaisin lumesta -Snoqualmie Summit

Jo illalla päätimme lähteä etsimään lunta. Lauantai-aamuna hyppäsimme anivarhain autoon ja kohti vuoria. Koska emme ole vuoteen käyttäneet esim. kunnon talvikenkiä, oli osalla porukkaa jaloissa vain villasukat ja lenkkarit. Pienillä sentään toppaa ja talvijalkineita. Matkaan siis!

Kolmen vartin ajon ( ja lasten kitinän) jälkeen maisemat muuttuivat jylhiksi, lumisiksi ja ilman lämpötila tippui nolla-asteesta -11 asteeseen Celsiusta. Aurinko paistoi kirkkaan sinisellä taivaalla ja elämä hymyili. Noin tunnin ajomatkan jälkeen olimme perillä. Snoqualmie Summit. Laskettelua ja murtsikkahiihtoa. Lumikenkäilyä ja snowtubingia. Ja sitten ihan sitä vapaavalintaista lumesta iloitsemista. Suomi-pojat ilakoivat Amerikan lumessa kuin japanilaisturistit Suomen Lapissa konsanaan. Eksoottinen, vitivalkoinen ja ihmeellinen lumi.

 

Kirpeä pakkanen nipisteli tutulla tavalla poskipäitä. Jonot hiihtohisseille ja kahvilaan olivat pitkät, mutta tunnelma leppoisa ja iloinen. Snowtubing- mäkeenkin oli vain aamun ensimmäinen sessio loppuunmyyty. Itse katselin haikaillen lumilautailijoita -taito, jota en monista laskettelutalvista huolimatta ole vieläkään oppinut. Ehkä vielä opin. Ja koska nyt on pitkä viikonloppu, MLK weekend, siirtyvät ajatukseni pikkuhiljaa jo sunnuntain ja maanantain retkiin…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s