Nykyajan supersynttäreitä

Kaverisynttärit, 8-vee. Kutsu tulee postitse sovelluksella, joka mahdollistaa vastauspyynnön, lahjatoiveiden esittämisen, muut huomiot. Kaksi päivää ennen h-hetkeä tarpeellinen muistutus sähköpostiin. Tarpeellinen, sillä muuten olisi unohtunut kokonaan. Kutsuajankohdan aamuna havainto, että lahjaa ei ole hankittu. Matkalla juhliin (myöhässä, mutta hei, maassa maan tavalla, eikö?!) pysähtyminen kauppaan A, ostamaan paketointihärpäkkeet ja kortti ja viereiseen kauppaan B, ostamaan toivottu kauko-ohjattava auto, paluu paikkaan A, aiemmin ostettu lahjapussi oli liian pieni ja meni rikki -uusi tilalle, 5$ kiitos ja autossa kortin kirjaus ja lapsi ja Peppa Pig – Pipsa Possu (joka tarttui kaupassa oman pojan mukaan) turvavöihin ja autobaanalle. imageOnneksi välipäiväruuhka ei ole äitynyt pahaksi vielä kello 11 -olemme vain vartin myöhässä perille tultaessa. Löydämme juhlapöydän -jengi on sirottautunut tosin ympäri pizzapaikan peliareenaa, jossa kilisee ja raksuttaa, paukkuu ja puksuttaa -todellinen lasten peliluola. Vietänkin seuraavan tunnin Sinuhen kintereillä kuluttamalla saamaamme ladattua korttia eri peli- ja härvelipaikoilla tunnollisen ahkerasti. img_7077Sitten seuraa kuulutus : Clintonin synttäriseurueen on aika kokoontua pizzalle ja kakulle. Pizzaleikkipaikan maskottikin vierailee paikalla. Monet lapsista haluavat hänen kanssaan kuvaan, Sinuhe ei. Hän haluaa hahmon pois kakunsyönnin tieltä! synttarit2

Laulamme Happy Birthdayt ja kakku tekee kauppaansa. Lahjapöytä notkuu isokokoisia lahjoja.  Lisää vekottimia, laitteita ja pelejä. Kaksituntisen lähestytty loppuaan kiitämme synttärisankaria ja isäntäperhettä ja lähdemme kotimatkalle lämpimässä ( +9 astetta C) aurinkoiltapäivässä. Ajomatkan aikana mietin, missä kohtaa kotisynttärit ovat muuttuneet epämuodikkaiksi? Missä vaiheessa synttäreistä tuli rahallisestikin kohtuullisen iso panostus? Milloin mahdamme itse haksahtaa houkutteleviin all inclusive-juhlasetteihin? Oh well, meillä oli lapseni kanssa mukavaa -kiitos Clinton!

Advertisements

2 thoughts on “Nykyajan supersynttäreitä

  1. Tyttäreni juoksi ensimmäisenä kouluvuonnaan jos jonkinlaisilla synttäreillä. Jos ne eivät olleet jossain hupipaikassa järjestetty, niin kotiin oli värvätty useampi aikuinen järjestämään jos jonkinlaista showta. Toisen kouluvuoden syksyllä, kun minä olin pienen vauvan kanssa kotona, päätimme järjestää synttärit koko luokan tytöille heti koulupäivän jälkeen. Esikoiseni meni koululle ja saattoi porukan meille. Ohjelmassa oli muutama leikki, herkuttelua ja taidesessio. Tytöt olivat niin ihastuneita konseptiin: “Tämä on kuin luokkakokous!” Ja olivat opettajan mukaan useaan otteeseen puhuneet juhlista koulussa jälkikäteenkin. Retroilukin siis iskee, kun sitä on sopivasti.

    Like

  2. Mä rakastan valmiita synttäreitä. Meidän kotiin kun kutsuisi kuusi kaveria plus lisäksi omat lapset, niin kaaos olis taattu. Testattu on. Järjestettiin vuokratussa lastensisäleikkipaikassa edelliset ja kotona en enää järjestä. Korkeintaan sleep over- party, illalla vieraat tulee 8 ja aamupalan jälkeen kotiin, siinä välissä nukutaan 10 tuntia. Leikkipaikka synttäreissä on sekin hyväpuoli, että lapset on superväsyneitä niiden jälkeen.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s