Joulu on hyvää tahtoa

img_6937

Siinä se on. Meidän uusi koti. Talvisessa räntäsateessa. Ensimmäinen yö uudessa kodissa sujui rauhallisesti. Kaikille löytyi patjat ja peitot – vain yksi meistä nukkui sängyssä. Eilinen muutto otti koville. Lähes kellon ympäri tauotta työtä – iltapäivällä tosin karkasin lähimpään Starbucksiin hakemaan meille virkistävät kahvit ja banana breadit. Tankkaus tuli tarpeeseen, ja uudella innolla jatkoimme hommaa. Olimme mieheni kanssa molemmat hyvin vaikuttuneita lastemme loistavasta työpanoksesta. Etenkin 13 v ja 11 v osoittivat sinnikkyyttä ja raavasta lihasvoimaa. Ja oikeastaan hyviä hetkiä muuton lomassa oli huonoja hetkiä enemmän. Huumoria ja hauskuutta. Ja me kaikki taisimme jo kotiutua uuteen taloomme. Siitä piti huolen viimeistään buffet-aamupala, jonka perheelleni värkkäsin kiitokseksi ja oman hyvän mieleni jatkeeksi tänä aamuna.

Hyvä mieleni tuli aamulla siitä,  kun yksi tämän blogin täkäläinen lukija oli laittanut minulle viestiä ja tarjonnut ihan konkreettisesti muutto/siivousapua. En tunne häntä henkilökohtaisesti ( vielä, mutta sovimme jo tapaavamme tammikuussa -tällaiseen henkilöön on tutustuttava!). Hän on todennäköisesti samalla tavalla tänne miehen työn takia muuttanut suomalaisnainen kuin minäkin. Viesti oli lähetetty jo keskiviikkona -nyt on perjantai- mutta en ollut sitä touhun keskellä bongannut.

Vaikka tarjous nyt siis menikin ohi, niin merkitystä on sillä hyvän tahdon eleellä, jolla hän minua lähestyi. Että hän omat muuttokokemukset tuoreessa muistissa halusi auttaa, se lämmittää ihan vietävän paljon! Ja muistuttaa siitä, mikä on materiaalisia lahjoja kalliimpaa. Antaa läheiselle omaa aikaa. Apua pyytämättä. Muistaa pienillä teoilla. Sillä sitä on joulun henki. Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

Advertisements

3 thoughts on “Joulu on hyvää tahtoa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s