Elämä paketissa?

Me teemme sen taas. Muutamme jouluksi kotiin. Tämä on jo kolmas kerta. Ensimmäinen joulumuutto tapahtui neljä vuotta sitten -paluu isosta opistotalosta kotitaloon, kotikonnuille. Toinen muutto vuosi sitten -Atlantin yli ja Seattlen seudulle. Ja tämä kolmas viikon päästä -alle kilometrin päähän. Elämä on kohta taas hetkellisesti paketissa.

Kun muutimme Yhdysvaltoihin olisi meillä ollut mahdollista tuoda mukanamme koko maallinen roinamäärämme miehen työnantajan kustannuksella. Pienessä väsymyksessä ja pää pyörällä päätimme toisin. Merikonttimme seilasi satamaan lähes tyhjänä, 60 laatikkoa ja muutama hassu huonekalu -no ne Ikean luottosohvat tietysti! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että tänne noin vuosi jälkeemme muuttanut samankokoinen suurperhe odottaa omaa merikonttiaan yli 300 laatikon sisältöineen ja huonekaluineen. Niin olemme me ihmiset erilaisia ja toimimme eri tavoin.

Olemmeko me kaivanneet jotain materiaa, mitä jäi Suomeen/mistä hankkiuduimme Suomessa eroon? Emme juurikaan. Tai no ehkä jotain urheiluvälineitä olisimme voineet pakata mukaan -laskettelukamppeet ja jääkiekkovarusteet kun ovat täälläkin suhteellisen hintavia. Mutta muuten…ei, en usko, että on mitään, mitä olisin ikävöinyt suuremmin (venettähän konttiin ei saanut pakata). On itse asiassa selkeää, kun tavaraa on naftisti. Tavarat ja paperit löytyvät helpommin ja siivouskin käy huomattavasti sukkelammin kuin ennen. Olen toki aina ollut reipas kierrättäjä ja poisheittäjä -ihan jo epätaloudellisuuden rajamaille asti!

Ajoittain saan sisutuspuuskia. Mutta sitten takaraivossa alkaa nakuttaa kysymykset: tarvitsenko tätä? Entä, jos taas muutaman vuoden kuluttua muutamme takaisin? Usein tuote jää hankkimatta. Ja onhan meillä sisustuksellisesti hyvin niukkaa. Ja silti kaikki tarpeellinen. Elämän kauneus ja tunnelma on enemmänkin pään sisällä, mielentiloissa. On ollut aikaa tunnelmoida ja muistella. Ajatella ja suunnitella. Ja vaikka elämämme onkin taas kohta muutaman päivän pakattuna laatikoihin, on se tärkein, se oikea elämä ja elämän roso ja äänet ja ihmiset (melkein kaikki) ja musiikki ja joulun odotus läsnä keskellämme.  Se on kaikki päässäni, nätisti pakattuna. Minun elämäni ja elämäni tärkeimmät ihmiset. Olen onnellinen niistä!

moving3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s