Melukylän lapset

Viikonloppuna köröttelimme koko porukka Seattlen eteläpuolella sijaitsevaan Ikeaan. Täydennystä joulun glögivarastoihin, sitäsuntätä ja tietysti hyviä skandinaavisia irtokarkkeja ja Marabou-suklaata. Autossa kysyin moneen otteeseen: Voisitko yrittää puhua normaalilla äänellä? Ajoittain korotin ääntäni (tilannekomiikkaa?): Hei älkää nyt huutako! Me nyt vain ollaan. Tavallista äänekkäämpi sakki.

ikea2
Nukkuessaaan ne sentään on ihan hiljaa. Ja aika ihania.

Siinä, missä täkäläiset kiertää ostoskärryjensä kanssa muut shoppailutaipaleella olevat liioitellun kaukaa ja kohteliaasti “Excuse me” -saatesanoilla, porhaltaa poikamme aivan toisen asiakkaan vierestä osumatuntumalla hipoen olematta millänsäkään. Muistitko sanoa excuse me, yritän heitä muistuttaa. Ei muistanut. On niin paljon vielä opittavaa. Eikä pitkissä kassajonoissa etuilla, ehei. Niissä annetaan tilaa. Joo, mene sinä vaan ensin, minulla on niin paljon tavaraa, kuulee tuon tuostakin asioidessaan kaupungilla. Sama asia liikenteessä. Valtavat liikennemäärät sujuvat ainakin kohtuullisesti, koska täällä annetaan tilaa, päästetään ohi. Oma etu on ainakin ovelasti piilotettu kohteliaan kilven taakse, ajoittain jopa uskon sen aitouteen.

ikea3
Tämä kaveri keskittyy yleensä hiljaisesti ateriaansa. Mutta äänekkäästi vaatii esim. lisää!

 

Eilen vietimme 3. adventtisunnuntaita. Tavallisesti ruokapöydässämme atrimet kalisevat ja äänet kohoavat kuin Waterloon valloitushyökkäyksessä! Jännä vaikutus on sillä, kun sytytämme kynttilät ja vähennämme muuta valaistusta. Hämärä hiljentää. Ajoittain voisi kuvitella jopa syövänsä muualla kuin Melukylässämme. On ihan mukavaa keskustelua. Ihan tavallisella äänellä -voi jopa saada sanottua lauseensa loppuun… keskeytyksettä! Siksi arvostan pyhäpäivän rauhaa. Voidaan olla ihan ihmisiksi ilman kiirettä. Melukylän lapsetkin rauhoittuvat.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s