Työnhakijan markkinat?

Sen piti alkaa ihan vaan pikkuhiljaa. Työnhaun. Harjoituksen vuoksi laitoin maanantaina kolmeen eri yritykseen kolme eri työhakemusta. Yhteen vähän kuin testailleen, toiseen vähän kuin toivoen ja kolmanteen vähän kuin unelmoiden. Bingo! Jo seuraavana päivänä tuosta kolmannesta tuli tieto, että olen läpäissyt ensimmäisen vaiheen ja pääsen haastatteluun. What? Haastatteluun?! Sinne, jonne hain, koska yritys kuuluu haaveosastoon “olisipa huippua joskus tehdä töitä siellä”. Tähän samaan kategoriaan  kuuluu itselläni mm. Google.

 

aaa-lovework
Kuva Googlen kuvahausta.

Työnhaun kriteereinä minulla on A) työn osa-aikaisuus. B) Työn sovittaminen mahdollisimman pitkälle omien aikataulujen mukaisesti -minun tapauksessa siis pääsääntöisesti ilta- ja lauantaipainotteinen työ. C) Työn tuoma lisäarvo ts. uuden oppiminen vanhaa ammattitaitoa hyödyntäen ja “oikeanlainen” yritys. D) Englannin kielen monipuolistuminen. E) Läheinen sijainti.

 

a-aa
Kuva: Google kuvahaku

Aiemmista työvuosista olen ehkä oppinut jotain. On haastavaa sovittaa perheen etu ja äidin ansiotyö yhteen -mahdollista se on kuitenkin. Myönnän, että kuluneen USA-vuoden aikana on muutamia kertoja tullut miehelle puuskahdettua ääneen: Minusta vaan ei ole tähän, kokopäiväiseksi kotiäidiksi! On kuitenkin ollut etuoikeutettua ja ihanaa saada viettää tämä vuosi kotona -pitkästynyt en ole ollut tippaakaan! Mutta olen aina tykännyt tehdä töitä -siksi olenkin hyvin reippaalla asenteella menossa ensi viikon työhaastatteluun. Työilmoituksessa luvattiin kaikkia yllä mainitsemiani ABC-asioita ja työ sisältää mm. päätetyöskentelyä ja asiakaspalvelua.

aaaamazon-yleis
Kuva: Google kuvahaku

Vaikka syke nousikin haastattelukutsun myötä, olen realistinen työnhakuasioissa. On mahdollista, että juuri tämä työ ei olekaan minulle tarkoitettu. Voihan olla, että ilmoituksen yksityiskohdat ovatkin käytännössä eri asioita. Voi olla, että en saa hakemaani työtä sittenkään. Haastattelutilanne on aina mielenkiintoinen ja yllätyksellinen! Mutta tämä on alku. Työmarkkinat ovat suosiolliset jopa ikäiselleni, koulutetulle työnhakijalle. Uusia työpaikkailmoituksia tipahtelee työpaikkavahdin myötä läjäpäin sähköpostiini päivittäin, vaikka haen työtä pieneltä alueelta, noin 10 mailin säteeltä kotoamme. Hakemani työpaikat eivät ole boomboom&wow– työurapainotteisia. Hakusessa on kuitenkin mielenkiintoiset, halu oppia uutta vanhaa osaamista hyödyntäen-paikat. Ja hei, pari viikkoa sitten olleen koulutuksen pohjalta olen ilmeisesti oppinut tekemään työhakemukseni, resumen, ihan kelvolliseen kuosiin. Kiitos Leena Häkkänen! 

 

Entä mikä onkaan se yritys, joka on kiikarissani? Yritys, joka on alle 20 vuodessa kirinnyt massiiviiseen yli 107 miljardin $ liikevaihtoon (2015, lähde:Wikipedia). Joka toimii verkkokaupan, web-hostingin ja sisällön jakelun jättinä. Yritys, jonka yritysmotto on: Work hard, have fun, make history . Jep, moni jo arvaakin. Amazon.com. Wish me luck!

aaashop-amazon
Kuva: Google kuvahaku

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s