Takanreunuslapset

Olen jo jonkin aikaa nukkunut kehnosti. Heräilyä. Vessassa ramppaamista. Epämääräisen haavoittuva olo. Ja eilen tapahtuikin jotain, mitä olen salaa pelännyt. Että jollekin lapsistani Suomessa tapahtuu jotain kurjaa, enkä ole puhaltamassa pipiä pois. Pieni onnettomuus jääkiekkokaukalossa. Leuka auki. Vaati tikit. Kaksi nuorta perheenisää veivät pojan ensiapuun tikattavaksi jäähallin lepakkovuoron jälkeen. Astuivat varavanhemmiksi lennossa. Ja se virallinen varaäitikin valvoi, huolehti. Käsittämättömän upea verkosto toimii taustalla, vaikka itse olemme täällä kaukana. Koskettavaa ja suurta kiitollisuutta herättävää. Poika tikattu, nukkui särkyä pois, kaikki hyvin (kai).

wp_20151218_11_43_13_pro
Tässä viime talven kuvassa me olemme vielä kaikki täällä Yhdysvalloissa. Mutta Suomen vetovoima on maaginen. Näiden kahden kasvattaminen tapahtuu tällä hetkellä monien kanavien ja ihmisten avulla. Me biovanhemmat täältä etäältä yritämme pysyä kärryillä…

Kurjaa voi tapahtua myös niin, ettei sitä ulospäin juuri huomaa. (Aamuheräämisen) Opiskelun haasteita, sydänsuruja, itsenäistymisen opettelemisen aiheuttamia ongelmia… Toisinaan on oltava hyvinkin herkillä, että havaitsee, mitä siellä kaukana nuoren päässä tapahtuu. Ja paljosta jää kuitenkin paitsi. Olen opetellut luovuttamaan itsenäistyvästä nuoresta pala palalta. Luottamaan, että Taivaan isä varjelee heitä, pesästä pois lentäneitä.

wp_20160209_10_50_09_rich
Esikoinen ja kuopus -äitiyteni alku- ja loppupää. Miten onnellista, että ovat niin tärkeitä toisilleen. Ja minulle. Kaikki yhdeksän.

On ollut opettelemista hengittämään hetkessä ja iloitsemaan hyvistä asioista elämässämme. Pieneen tunnepuolen dramatiikkaan taipuvaisena niistän välillä nenääni kätkettyjen ikäväkyyneleiden valuessa suolaisina poskilleni. Kuivaan nenän ja kaivan esiin onnellisuuteni siitä, että meillä kaikilla on asiat niin hyvin. Vaikka olemmekin eri tahoilla maapalloa. On ollut pysäyttävää huomata myös lasten ikävä omia, Suomessa olevia sisaruksia ja isovanhempia kohtaan kaveri-ikävän lisäksi.

Täällä olevan porukan kanssa olemme viettäneet yhdessä eniten aikaa ikinä! Meille on rakentunut, paitsi myrskyisiä yhteenottoja, tiivis me-henki, koska me käytännössä olemme se yksikkö, jossa toimimme lähes kaiken vapaa-ajan. Minulla entisenä meneväisenä äitinä on ollut opetteleminen pysähtyä kotijoukkojen keskelle ja pojilla hioutumista kaverustella lähes yksinomaan oman veljessarjan kesken. Vähiten muutto on tainnut muuttaa aina tyytyväistä miestäni, joka on onnellinen siellä, missä perhe on.

img-20160103-wa0002
Tammikuun -16 paljuilua ja uintia tilapäisasunnossamme. Välillä oli kiva jäähdytellä +6 asteissa ulkoilmassa lämpöisen poreammeen jäljiltä.

Elämä soljuu eteenpäin omalla painollaan. Täkäläinen matalan kynnyksen kontaktointi on minusta aina yhtä yllättävää. Tänäänkin puhuin puhelimessa ainakin 5 minuuttia tietämättä, kenen kanssa puhuin (niin paljon uusia ihmisiä!). Jossain vaiheessa hoksasin, että soittaja oli samalla Thanksgiving- dinnerillä (joka oli kyllä herkullinen) kanssamme. Hän halusi antaa joulutapahtumavinkkejä lähiympäristöstämme (tapahtumia on yllin kyllin) ja puhuimme mahdollisesta tapaamisesta yhdessä. Eihän näitä tapaamiamme amerikkalaisia ystävällisiä ihmisiä voi kuin rakastaa! Jouluasiat ovat mielessä muutenkin (pikku tekokuusi esiin tänään, uusien koristeiden haku…) ja perjantai-iltana on tarkoitus keitellä joulukahvia muutamille miehen työkavereiden perheille. Joulutorttutaikinan tekoon ja pipareiden leivontaan siis mars! Ja aina siinä tekemisen lomassa katselen heitä -lapsiani valokuvissa takanreunalla. Ikävää isompana sydämeni täyttää lämmin ja rakkaudellinen olo.

wp_20151212_16_17_26_pro
Redmond Town Center jouluvaloissaan.
Advertisements

3 thoughts on “Takanreunuslapset

  1. Jotenkin samastuminen elämäänne on luontevaa, vaikkemme voi kai sanoa toisiamme kovin hyvin tuntevamme. Kiitos! Hyvää joulunodotusta teille koko perheelle!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s