Licence to k… work!

Lauantaina olin Suomi-naisten resume/työhakemuskoulutuksessa ja maanantaina  posti toi työluvan. Oikea-aikaisemmin ei kai työnhakuvinkit voisi olla mielessäni! Vaikka en vielä tiedä, minne haen ja koska hakisin, suoritin illalla online-koulutuksena paikallisen hygieniapassin, food handlers permitin. Just in case.

Suomessa suoritetulla viestinnän tutkinnolla ei äkkiseltään tuntuisi olevan kovastikaan käyttöä täällä. Mutta. Koska olen pääasiallisesti työskennellyt Yleiradio-ajan jälkeen viime vuodet lähinnä sähköisän markkinoinnin ja viestinnän parissa, ovat nuo huippuyritykset lähes kotiovellani. Google. Facebook. Amazon. Ja mitä niitä onkaan…

Oikeasti olen aina halunnut oppia baristan hommat kunnolla, ja melkein jo jätin Starbucksille työhakemuksen -heillä kun on baristan paikkoja auki ihan lähialueella useita (kymmeniä). Mietin kuitenkin kaksi kertaa realiteetteja, eli sitä, milloin kykenen työskentelemään (iltaisin, joskus viikonloppuisin) ja jätin hakemukset lähettämättä. Ensi syksyyn asti saan nauttia joutilaista aamupäivistä ekarilaiseni kanssa ja vain neljä kertaa viikossa noin 3½ tunnin ajan olen “täysin lapsivapaa”. Taidan nyt aluksi keskittyä sesonkitöihin ts. jos haen työtä, haen kiireisiin juhlakausiin ja  iltoihin keskittyvää tuntityötä pari kolme kertaa viikossa. Harrastuksena. Askelmana vielä enemmän omalta tuntuviin töihin sitten, kun ajankohta on suosiollisempi.

aaaworkingwomanflying
Kuva Googlen kuvahausta.

En kuvittele “luovani uraa”, mutta haluan pitää itseni kiinni työnteossa, koska tykkään tehdä töitä. Oikeasti tykkään. Suomessa sitä en kauheasti kehdannut hehkuttaa ääneen (tuntuu, että suomalainen työkulttuuri elää lomasta lomaan, viikonlopusta viikonloppuun…), koska eihän työnteko ole muodikasta. Vapaa-aika on. Ja kun on on iso perhe, niin heitteillehän nuo ovat jääneet. No eivät ole! (Ainakaan kovin paljon…) Saavat esimerkin, että äidistäkin on moneksi. Vaikka sitten ajoittain nostinkin koivet sohvalle ja olin vä sy ny t ! Mutta koska yhä ole vapaa kuin taivaan lintu (melkein…), pakkaan kuopuksen ja itseni autoon ja huristan naapurikaupunkiin aamupäivän antoisaan kahvihetkeen ystävän luo. Ihania kahvihetkiä myös sinulle lukijani! Olisi kiva tietää, mitä työ sinulle merkitsee? Miten sovitat työn ja perhe-elämän?

aaainspiroi
Kuva Googlen kuvahausta.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s