Vaalien jälkeinen elämä

Tarkoituksellisesti en ole blogissani tai whatsapp-ryhmissä kommentoinut USA:n presidentin vaaleja. Nyt me kaikki jo tiedämme, että täkäläisen vaalijärjestelmän mukaisesti vaalitulos osoitti, että enemmistö osavaltioista haluaa muutosta ja tehtävään valittiin mahdollisimman ronskisti ja öykkärimäisesti käyttäytynyt ehdokas. Ja arvatkaa mitä -osa ihmisistä ihan aidosti ihailee Trumpia. (Onneksi) täällä länsirannikon osavaltioissa äänestystulokset tukivat Hillaryn valintaa -nyt näillä pressa-vessapapereilla ei taida olla muuta käyttöä, kuin sitä alkuperäistä…aawcpapVaalit näyttäytyivät alueellamme hyvin pienesti. Mutta nyt vaalien jälkeisinä päivinä Trumpin valintaa ovat päivitelleet niin Safewayn kassaneiti, kuin Deltan lentokenttävirkailijakin… Ystävämme lensivät siis tänään Suomeen. Tuliaisinaan lähtöselvitysvirkailijan terveiset: “Kertokaa, ettemme me kaikki täällä Amerikassa ole niin hulluja, kuin mitä vaalit antavat ymmärtää -olemme shokissa!” Vierailun 1½ viikkoa kuluivat siivillä. Toisaalta elimme täkäläistä arkeamme kuin muulloinkin, toisaalta ehdimme kouluta monia paikkoja, ihastella luonnon kauneutta, tavata ystävällisiä ihmisiä ja nauttia toistemme seurasta. Meille koko perheelle suomalaisten kyläily on erityistä juhlaa. Lapset nauttivat varmasti yhtä paljon kuin me aikuisetkin. Eilen lähdimme vielä päiväksi vuoristoon, Leavenworth- nimiseen Bavarian Villageen -kuin alpeilla olisi!

Lounaan nautimme sikäläisessä “kantakuppilassani” The Gingerbread Housessa, joka muistuttaa monella tavalla pyörittämääni pikkukahvilaa Suomessa. Lounas oli jälleen herkullinen: päivän soppaa ja kinkku-juustowrappia uhkean latten kanssa nautittuna.

Näin vaalien ja lentokentälle saattamisen jälkeen on aika keskittyä lähestyvään muuttoon -talohan vaihtui sitten viime metreillä! Kohta tapaan tulevan vuokraemäntämme muhkean shekin luovutuksen yhteydessä (täällä vuokrasopimuksen naulaamiseksi  maksetaan yleensä 3 x kuukauden vuokrasumma). Yhtä taloa emme loppujen lopuksi halunneetkaan, toiseen taloon valittiin toiset vuokralaiset, mutta tuleva kotimme on napakymppi. Samalta asuinalueelta, muutama kortteli pohjoisempaan (samojen koulujen alueella) päättyvän kadun viimeinen talo, oma rauha, vähän isompi piha -ja iso, uusi talo. Meille saa siis edelleen tulla kylään!  Nalle Puhin sanoin:

“Ystävyys on sitä, että kun laittaa silmänsä kiinni, ja ajattelee ystävää, niin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti ja kaikki rypyt siliävät.”

aamotto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s