Kaksi kertaa kahdeksan poikalapsen äitiä

Meitä on hemmoteltu ylenpalttisesti viime päivinä suomalaisilla vierailla. Ensin päiviemme piristyksenä vieraili Amerikan road trip-matkaaja Alma ja nyt saan nuuhkia pienen kummipoikani vauvatuoksua ja parantaa maailmaa ystäväni Ninan kanssa. Vierailu on solahtanut meidän arkea ja vauvan jetlag-arkea rytmittämällä mukaviin uomiinsa jo ensimmäisten päivien aikana ja keskustelu jatkuu, niinkuin olisimme heidän tuvassaan Nurmijärvellä tai meidän olohuoneessa Söörmarkussa -kuin välillämme ei valtamerta olisi ollutkaan!

Tottuneena Kanadan ja Yhdysvaltojen kävijänä Nina on ensimmäistä kertaa Washingtonin osavaltiossa ja ihastelee täysin samoja asioita, kuin mihin itsekin alussa kiinnitin huomiota. Ihana luonto, kauniit maisemoinnit -ja autot. Autot eivät ehkä sinällään kiinnosta meitä henkilökohtaisesti, mutta molemmat 8 pojan äiteinä keskustelemme asiantuntevasti amerikkalaisten rakastamista truckeista ja ihailemme paikallisten rekka-autojen muotoilua!

Suomalaisin silmin katselemme yhdessä mukavia kotiinviemisiä (löytyi ihan hetkessä, kun poikkesimme Auburnin isolla Outlet Collection-mallilla), keskustelemme asiakaspalvelusta, small talkista, tavoista ja tottumuksista. Kävelemme sateessa (koska suomalaiset eivät ole sokerista), keksimme jipon, jolla vauva saadaan juomaan myös paikallista äidinmaidon vastiketta (no se sokeri…) ja puhumme, puhumme puhumme…

Toinen jatkaa siitä, mihin toinen jäi. Yhdessä ruokimme lapset, hyssytämme vauvan, unohdamme tilata poikien hammaslääkärin. Kun kaksi kertaa kahdeksan poikalapsen äitiä (plus se 1+3 tyttöä) pääsee viettämään aikaa yhdessä,  ei haittaa syksyn sateet, ei Seattlen oikutteleva sää. On ystävyyttä, jota edes valtameri ei erota!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s