Korttelin kokoinen kirjakauppa

img_4034Viime tingassa hyppäsin mukaan äiti-ihmisten reissulle Oregoniin. Kannatti. 10 naisen porukassa vietimme intensiivisen ja  velvollisuuksista vapaan viikonlopun yöpyen ihanassa talossa, jonka isäntäväki luovutti käyttöömme koko viikonlopuksi. Aamupalalla näkymät talon terassilta olivat syksyn värittämät ja taustalla siintää mahtava Columbia River. Lampaita ja hevosia takapihalla. Ihana maalaismaisema.img_4096Oli mielenkiintoista oppia tuntemaan jälleen uusia ihmisiä ja heidän tarinoitaan syvällisemminkin. Etukäteen ajattelin, että jatkuva vieraan kielen puhuminen ja kuuntelemiseen keskittyminen olisi raskasta. Olin väärässä. Ilmapiiri oli kepeä ja kielioppivirheet anteeksiantava. Oli mukava ja turvallinen, tuttavallinen olo.img_3991Lauantaipäivän sadesää ei haitannut syömis&shoppailu-kierrostamme. Minidonitseja, kahvia, lattea, jääteetä, jäätelöä, meksikolaista ruokaa, välimerellistä ruokaa, vaateostoksia -ja lisää kahvia.

Portlandin keskustasta löytyi yksi suurimmista kirjakaupoista, joissa olen ikinä vieraillut. Powells. Yhden korttelin kokoinen, useassa kerroksessa toimiva kauppapaikka, jossa myynnissä olevat tuotteet olivat uunituoreita -tai jo kertaalleen luettuja. Tunnelma oli hyvin kirjastomainen. Tykkäsin etenkin kierrätysideasta. Yksi meidän ryhmässä olleista naisista tykkäsi enimmäkseen nuoteista -löysi ikivanhoja nuottipainoksia ja osti niitä aarteeksensa muutamilla taaloilla. Oregonissa ei ostettavista tuotteista tarvitse maksaa veroa ollenkaan -vinkki kaikille sinne matkaa suunnitteleville.

Itse en innostunut ostoksille, vaan tyydyin täyttämään mahani unohtumattomilla makuelämyksillä -reissua suunnitellut leidi on onnekseni hyvien makujen ystävä ja bongaa inside-paikat (ne, missä aina jonot) etukäteen iloksemme.

Välimerellisen ravintolan päivällisellä pöytään suoraan avotuliuunista tuotu pitaleipä oli maukasta munakoisohummuksen ryydittämänä. Lammaskebab-salaatti kaverin kanssa jaettuna oli juuri passeli satsi syöntipäivän päätteeksi.img_4051Sunnuntaina kotiin palasi joukko virkistyneitä -vaikkakin valvomisesta väsyneitä- naisia. Things are looking better -asiat todellakin näyttävät paremmilta, kun on välillä arkirallista hetken pois. Pieni tauko kaikesta ei vaadi Portlandia. Mutta keskustelu, nauru, hulluttelu ja hyvä kahvi ovat kyllä eduksi…

Advertisements

2 thoughts on “Korttelin kokoinen kirjakauppa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s