Pihakemut

Osavaltio (ja ilmeisesti koko länsirannikko alhaalta Meksikosta ylös Kanadaan) on saanut hikoilla helleaallossa viime viikon -eikä loppua näy! Sunnuntai ja ihan paras ilma pihakemuille, jotka ystävämme järjestivät tänään isolla tontillaan.

“Light dinner” sisälsi kyllä paljon muutakin, kuin lightia: pulled pork (vai oliko se kanaa?) heitettiin hampurilaissämpylöiden väliin, kyytipojaksi bbq-kastiketta ja piparjuuritahnaa (sopi tosi hyvin), sivuun salaattia, vihannesdippejä, melonia ja makeita paloja ja kakkuja. Ja kyllä, kaikki suolaiset ja makeat samalle lautaselle -se on täällä tapana, kuulin tänään. Minä suomalaisen käytännön mukaan otin ensin varovasti pelkkää suolaista -nopeasti kyllä korjasin vahingon!IMG_2898

Paikalla oli paljon meitä suurperheellisiä, joten lapsia oli pihamaalla karkeloimassa kirkkaasti päälle 50 pelaillen jenkkifutista, leikkien ja nauttien upean leikkipihan mahdollisuuksista. Kovasti kiehtoi mm. kanala ja tree house-puussa sijaitseva maja.

IMG_2896

Ruokailla ja seurustella saimme kauniin elävän musiikin säestyksellä, oli kosketinsoittoa, selloa ja jopa kanteletta hyvin suomalaishenkisesti. Kanteleen soittaja Brian on aikoinaan opiskellut ja opettanut Reisjärven opistolla ja osaa yhä erinomaisesti suomea -meidän pikkupoikien suosikki-ihmisiä!

IMG_2921Pihamaa oli täynnä autoja. Kaunotar kaarojen keskellä oli tämä hekumallinen Chevrolet. Amerikkalaiset rakastavat näitä avolava-autojaan -truck, kuten he korjaavat, jos erehdyn sanomaan auto . Tämä on jonkun sortin autointoilijan kokoama yksilö, jota ajetaan vain hyvillä keleillä. Yleinen tämä avolavamalli on liikenteessä ainakin Washingtonin osavaltiossa. Mukava yhteinen noin 100 hengen iltapäivä kääntyi jo hämärtyvään iltaan, kun ajelimme kotiin. Itselläni on ollut henkisesti hankala viikko, kun tuntuu, että niin monia asioita on meneillään läheisillä ja etenkin omilla lapsilla Suomessa, ja minä olen täällä. Viisas ystäväni täällä kuitenkin toppuutteli ja muistutti, että olemme vasta muuton jälkeisen hankalimman ensimmäisen vuoden puolessavälissä (tai vähän yli) ja että kotiutuminen ja kaipaamisen vähentyminen…no, se nyt vaan vie vuosia!

Advertisements

3 thoughts on “Pihakemut

  1. On mukava lukea kuulumisianne. Jokunen tuttu ihminen vilahti kuvissa.
    Minä istun takapihan ovella vilttiin kääriytyneenä. Miehet lähtivät lentopalloon, minä en lähtenyt (vesisateeseen) lenkille 😂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s